Over Maestro®

Maestro is het merk van MasterCard International voor betalingen met Nederlandse en buitenlandse pinpassen, ook wel debetkaarten genoemd. Alleen al in Europa verzorgt Maestro het betalingsverkeer van ruim 319 miljoen pinpassen. Het overgrote deel – meer dan 90 procent – van de Nederlanders heeft een pinpas die is voorzien van het blauw-rode Maestro logo. Ook veel andere Europese consumenten hebben het Maestro logo op hun pinpas en kunnen via Maestro onder andere in Nederland betalen. Momenteel zijn er wereldwijd meer dan 12 miljoen bedrijven die via Maestro zowel binnen- als buitenlandse klanten optimaal kunnen bedienen.

U herkent een Maestro pinpas aan het blauw-rode symbool aan de voorkant. Betaalt een klant met zijn pinpas met Maestro logo, dan dient de pincode ingetoetst te worden om de betaling te bevestigen.

In samenwerking met winkeliers en banken werkt Maestro aan veiligheid en betaalgemak door het nieuwe pinnen in gebruik te nemen: pinnen via de chip op de pinpas. Meer informatie over het nieuwe pinnen vindt u hier.

Maestro® is onderdeel van MasterCard International. Klik hier voor meer informatie.

Maestro