Van strip naar chip

In Nederland vervangen de banken momenteel hun pinpassen met magneetstrip door een pas met EMV-chip. EMV (genoemd naar de ontwikkelaars Europay, MasterCard® en Visa) is een internationale standaard voor betalingen en geldopnames met pinpassen, maar ook met creditcards. Deze nieuwe betaalwijze wordt door Maestro® ondersteund.

Pinnen via de zogenaamde EMV-chip is veiliger dan pinnen via de magneetstrip. De chip op de pinpas laat zich moeilijker kopiëren dan de magneetstrip. Dit verbetert de veiligheid van betalingen en reduceert de kans op fraude, zoals skimming. De pinpas met chip is ook altijd voorzien van een pincode. Voor betalingen via de chip gebruikt u de pincode, zoals u gewend bent.

Het ombouwen van betaalautomaten en het uitgeven van nieuwe pinpassen met chip kost tijd. Het merendeel van de Nederlandse pinpassen is al voorzien van een nieuwe chip. Heeft u nog geen nieuwe pas met chip, maar is uw pinpas wel voorzien van het Maestro® logo, dan kunt u voorlopig gewoon betalen via de magneetstrip zoals u gewend bent.

De Nederlandse banken bereiden deze internationale verandering voor, echter kan het zijn dat u hierdoor tijdelijk een iets andere tekst met betrekking tot uw Maestro transactie op uw (online) bankafschrift te zien krijgt dan u gewend bent.

Kijk voor meer informatie op www.vanstripnaarchip.nl

Maestro