BP gestart met het nieuwe pinnen

BP is gestart met het invoeren van het nieuwe pinnen via de chip op de pinpas bij BP pompstations in Nederland. Via het pinnen met de chip biedt BP haar klanten met Maestro®, als eerste landelijke keten, deze veiligere manier van betalen met de pinpas. Dit is een belangrijke stap voorwaarts in het verbeteren van de veiligheid van betalen en het reduceren van de kans op betaalfraude, zoals skimming. De combinatie van EMV-chip (naar de ontwikkelaars van de standaard Europay, MasterCard en Visa) en pincode zorgt ervoor dat pinpassen moeilijker te kraken zijn.

Banken en winkeliers zijn begin 2009 overeengekomen om het betalen via de chip tegen eind 2011 in heel Nederland in te voeren. Wilt u hier meer over weten? Klik dan hier voor meer informatie.

Voor consumenten verandert er verder weinig. Waar Nederlanders gewend zijn hun pinpas met magneetstrip door de betaalautomaat te schuiven, moeten ze nu de pinpas met de chip in de betaalautomaat steken, alvorens hun pincode in te voeren. Consumenten betalen geen extra kosten en gebruiken gewoon hun bestaande pincode. Bovendien kan iedereen met zijn pinpas bij BP betalen, ook BP-klanten die nog geen pinpas met Maestro hebben.

Persbericht: BP gestart met het nieuwe pinnen

Factsheet: Het nieuwe pinnen

Hoe werkt het nieuwe pinnen in de praktijk?

Hoe ervaren BP klanten het nieuwe pinnen?

Hoe ervaren BP pomphouders het nieuwe pinnen?