FAQ voor consumenten Wat is het verschil tussen een pinpas met Maestro® logo en een creditcard?

  1. Uw pinpas met Maestro logo is gekoppeld aan uw bankrekening. Zodra u een betaling verricht of geld opneemt, wordt het bedrag van uw rekening afgeschreven. Het is noodzakelijk dat u voldoende saldo op uw rekening heeft staan.
  2. Met een creditcard kunt u aankopen doen zonder dat deze meteen van uw rekening worden afgeschreven. Meestal gebeurt dit aan het einde van de maand. Uw creditcard is gebonden aan een bepaalde limiet.

Wat als ik rood sta op de rekening van mijn pinpas met Maestro logo?

Alle transacties met uw pinpas met Maestro logo worden direct van uw rekening afgeschreven. Afhankelijk van uw type rekening en uw overeenkomst met uw bank kunt u een overschrijdingslimiet instellen en/of kunt u rood staan. Uw bank rekent hier wel een rentepercentage over. Ga bij uw bank na wat uw mogelijkheden zijn.

Waar vind ik het Maestro logo op mijn pinpas?

Het blauw-rode Maestro logo vindt u op de voorzijde van uw pinpas.

Hoe weet ik of ik met de pinpas van mijn bank wereldwijd kan betalen?

Alle pinpassen met het blauw-rode Maestro logo aan de voorkant worden wereldwijd op ruim 12 miljoen plaatsen geaccepteerd. Voor betaling heeft u alleen uw pincode nodig (soms wordt in het buitenland een handtekening gevraagd). Uw bank keurt de betaling direct goed, mits u voldoende saldo op uw rekening heeft staan.

Wanneer wordt het bedrag van mijn rekening afgeboekt bij een betaling in het buitenland?

Het bedrag wordt binnen enkele dagen van uw rekening afgeboekt.

Waar kan ik geld opnemen op vakantie?

Met de geldautomaat zoeker ontdekt u waar u kunt pinnen op uw vakantiebestemming. U kunt sowieso bij elke geldautomaat in Nederland geld opnemen.

Wat kost het gebruik van mijn pinpas met Maestro logo?

De kosten van het gebruik van uw pinpas met Maestro logo worden bepaald door uw bank en betaalt u in de vorm van een jaarlijkse bijdrage. De exacte kosten kunt u opvragen bij uw bank.

Kan ik met Maestro meer geld opnemen dan op mijn rekening staat?

Alle transacties met uw pinpas met Maestro logo worden direct van uw rekening afgeschreven. Het hangt af van het soort rekening en uw overeengekomen overschrijdingslimiet of, en hoeveel, u rood mag staan.

Hoe zie ik of een winkel of geldautomaat mijn pinpas met Maestro logo accepteert?

In Nederland kunt u bij elk geldautomaat terecht met een pinpas met Maestro logo. Het Maestro logo in de etalage is een teken dat u met uw pinpas welkom bent. Als het logo niet zichtbaar is aangebracht, vraag dan in de winkel of het restaurant of ze uw pinpas met Maestro logo accepteren. Wereldwijd kunt u in een groot aantal landen, op meer dan 12 miljoen plaatsen met uw pinpas met Maestro logo betalen of geld opnemen.

Waarom wordt mijn pinpas niet geaccepteerd?

Waarschijnlijk is de magneetstrip van uw pinpas beschadigd, is uw pas niet meer geldig of is het saldo op uw rekening ontoereikend. Neem contact op met uw bank.

Wat moet ik doen wanneer mijn pinpas met Maestro logo gestolen of verloren is?

Laat uw pas blokkeren zodra u deze mist. Uw bank heeft een speciaal telefoonnummer voor blokkeringen. Noteer uit voorzorg dit nummer en zorg dat u ook aangifte doet bij de politie.

Welke landen behoren tot de Eurozone?

De Eurozone landen zijn

België Nederland
Duitsland Oostenrijk
Finland Portugal
Frankrijk Spanje
Griekenland Slovenië
Luxemburg Cyprus
Ierland Malta
Italië Slowakije

Ook onderstaande gebiedsdelen en eilanden vallen binnen de Eurozone:

Andorra Mayotte
Azoren Monaco
de Canarische Eilanden Montenegro
Frans-Guyana Moquelon
Guadeloupe Réunion
Kosovo San Marino
Madeira San Pierre
Martinique Vaticaanstad